În 2024 am reuşit să aducem bucurie multor copii şi familii defavorizate, atât din cadrul sistemului social de protecţie cât şi din afara lui.
În prezent avem o colaborare strânsă cu direcţiile sociale din Bucureşti, Ilfov şi Prahova şi suntem într-un proces de analiză a nevoilor copiilor nevoiaşi din grija lor şi a caselor de tip famil
În 2024 am reuşit să aducem bucurie multor copii şi familii defavorizate, atât din cadrul sistemului social de protecţie cât şi din afara lui.
În prezent avem o colaborare strânsă cu direcţiile sociale din Bucureşti, Ilfov şi Prahova şi suntem într-un proces de analiză a nevoilor copiilor nevoiaşi din grija lor şi a caselor de tip familial.
Iată câteva exemple concrete:
1. DGASPC Sector 2 se confruntă cu o problemă persistentă a infestărilor cu ploșnițe în centrele de plasament. Această situație duce la deteriorarea mobilierului și creează un disconfort semnificativ pentru copii. Suntem în căutarea de soluţii cât mai viabile şi eficiente pentru rezolvarea acestei probleme majore.
2. Multe familii în Bucureşti, cum ar fi cea de pe strada Biserica Mărcuța, pe care noi am vizitat-o recent, își încălzesc apa pe aragaz pentru a se putea spăla; asta pe lângă alte nevoi care ne-au fost comunicate direct de către părinții și copiii din aceste familii.
A doua direcţie prioritară în 2025 este cea legată de patrimoniu şi de găsirea fondurilor necesare pentru a începe lucrările de restaurare pentru conacul şi moşia Ecaterinei Caradja din satul Nedelea, comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.
În paralel, pentru 2025 pregătim o campanie de constientizare a faptelor de natura penală c
A doua direcţie prioritară în 2025 este cea legată de patrimoniu şi de găsirea fondurilor necesare pentru a începe lucrările de restaurare pentru conacul şi moşia Ecaterinei Caradja din satul Nedelea, comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova.
În paralel, pentru 2025 pregătim o campanie de constientizare a faptelor de natura penală ce au loc în Cimitirul Bellu şi a modului în care unul dintre cele mai importante muzee din Romania este lăsat prada hoţilor şi funcţionarilor corupţi.
.
Ne-am propus ca o primă prioritate pentru anul 2025 să construim un fond de ajutorare a copiilor vulnerabili cu sprijinul Directiilor Sociale din Bucuresti, Ilfov si Prahova si a firmelor private.
După finalizarea etapei pilot și consolidarea fondului, vom extinde campania și către donatorii individuali, oferindu-le și acestora oportunitatea de a dona şi a deveni protectorii unor copilași care numai din neșansă au ajuns să sufere din cauza abandonului, sărăciei, lipsurilor și abuzurilor.
Prin intermediul acestui fond, sperăm să putem oferi asistență financiară copiilor vulnerabili, nevoiași și familiilor acestora, contribuind la îmbunătățirea condițiilor lor de viață.
Dacă doriti să schimbaţi în bine viaţa unor copii defavorizaţi, vă rugam sa ne scrieţi la adresele urmatoare:
.
Visul nostru este să reușim să găsim finanțarea pentru a transforma Conacul Ectaerinei Caradja intr-un muzeu. Este un moment foarte important dar subestimat în istoria României iar Asociatia Caradja Cantacuzino va contribui la păstrarea memoriei acelor zile de bombardament asupra Ploieștiului.
Misiunea de bombardament „Tidal Wave” din 1 august 1943 a fost și va rămâne un moment de maximă încleștare între forțele militare combatante de pe teritoriul României din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În această misiune au fost implicate, din partea Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, un număr de 162 de bombardiere B-24 D Liberator, dintre care 35 au fost doborâte pe teritoriul României, fiind misiunea cu cele mai multe Medalii de Onoare acordate de către Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În egală măsură, eroismul și priceperea tunarilor și piloților români, cât și germani au decis soarta acestei misiuni.
Prințesa Ecaterina Caradja a salvat si a protejat sute de aviatori americani căzuți pe moșia ei, fapt pentru care a căpătat recunoaștere internațională, inclusiv o scrisoare de la George H.W. Bush, președinte al Statelor Unite Ale Americii în Ianuarie 1991. Puteți vedea documentul pe pagina noastră web la secțiunea "premii".
We use cookies to analyze website traffic and optimize your website experience. By accepting our use of cookies, your data will be aggregated with all other user data.